KRILL VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

KRILL VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

SÜRDÜRÜLEBILIRLIK
SUPERBA™ KRILL avlanmasinda, Aker Biomarine en kati sürdürülebilirlik protokollerini takip etmektedir.

Krill avciliginda sürdürülebilirlik Aker Biomarine'in baslangiçtan beri misyonunun temel çekirdegini olusturmaktadir. 
Aker Biomarine firmasinin taahütleri dogrultusunda , Antartika'nin besin zincirinin temelini olusturan canli türü olan Krill ve gelecekleri krill'e bagli olan diger canlilarin en önemli besin kaynaklari garanti altina alinmaktadir.

krill sürdürülebilirlik grafik

AKER BIOMARINE'IN TAAHHÜTÜ
Aker Biomarine krill avciliginin sürdürülebilirligini devam ettirmek için uygun uzmanlar ve otoritelerle sürekli bir iletisim halindedir.
Aker Biomarine'in sürdürülebilirlik taahhütü derin temellere gitmektedir. CCAMLR (Antartika Deniz Yasami Kaynaklarinin Korunmasi Komisyonu) ile sürekli iletisim içinde olmasindan, komisyonun sertifika programi olan MSC (Deniz Yönetin Konseyi) sertifika programina kadar, Aker Biomarine insanlar ile ilgili arastirmalar ve krill avliciliginin gelecegi ile ilgili teknoloji ve arastirmalara önemli yatirimlar yapmistir.

Aker Biomarine ve diger lisansli firmalarin avladigi Area 48 (Alan 48) güncel yillik sürdürülebilir avlanma kotasi olan yaklasik toplam kütlenin (60 milyon ton) %9 unu içermektedir. Bununla birlikte, CCAMLR yillik krill avlama kotasini 620.000 ton veya tanimlanmis avlanma bölgesindeki toplam tahmini biyokütlenin %1'i olarak limit belirlemistir. Güney okyanusunda güncel yillik krill yakalama orani 250.000 tondan az veya toplam biyokütlenin %0.35'i oranindadir. Bu yakalama limitleri CCAMLR'nin sürekli gözetimi altinda olup, düzenli olarak tekrar degerlendirip gerektiginde yenilenmektedir. 
Bu sistem krill avciligini dünyada uygulanan gözetimli balikçiliklar arasinda en sürdürülebilir olan avciliklardan biri yapmaktadir.

Etiketler: KRILL VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Mayıs 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR