Kril Yağını Doğal ve Temiz Kılan Nedir?

Kril Yağını Doğal ve Temiz Kılan Nedir?

Kril Yağını Doğal ve Temiz Kılan Nedir?

Amerika’da devrim niteliğindeki ‘Temiz içerik’ etiketli ürünlere talep gittikçe artıyor.  Öyle ki tüketicilerin %44 ‘ü yasal olmayan ve içeriği kötü ürünlere dair endişelendiklerinden bahsediyor. Biz de mütemadiyen krillerin temiz içerikli olup olmadığı ya da doğa dostu yöntemlerle toplanıp toplanmadığına dair sorular alıyoruz. Dolayısıyla  krill yağını doğal ve temiz kılan şeyin ne olduğunu açıklamak isteriz:


 

Doğa Dostu Avlanma Yöntemi

Euphausia Superba kriller tüm Antartika sularında varlığını sürdüren canlılardır; ancak sadece 48. Bölge olarak adlandırılan alanda avlanmalarına izin verilmektedir. Bu da avlanmanın kontrol altında ve doğa dostu bir şekilde yapılmasına olanak sağlar.  

Bu tür canlıları toplamanın klasik yöntemi sulara ağ atmak ve tüm canlıları toplu olarak karaya çıkarmaktır; fakat bu süreç iki temel soruna yol açar. Bunlardan ilki krillerin ağlarla karaya çıkarılırken kendi ağırlıkları altında ölme ihtimalidir. Kriller öldükleri an itibariyle kendi sindirim enzimleri tarafından anında çürütülebilir ve bu da krill ürünlerinin kalitesini düşürür. Bir diğer sorun ise karaya çıkarılan  krillerin kuşlar, foklar ya da penguenler tarafından bir yiyecek yığını olarak dikkat çekmesidir. Besin bulma güdüsüyle ağa giren hayvanlar genellikle ağlara takılarak zamanında kurtulamadıkları için ölebilirler. Her iki durum da bizler için kabul edilemez. Bu yüzden yeni bir avlanma yöntemi olan  Eco-Harvesting™’e (Ekolojik Avlanma-) yöneldik.


 

Bu yöntemle özellikle yan avlardan sakınmayı ve krilleri canlı olarak toplayabilmeyi hedefledik.  Krill toplama ağımızı tüm toplama süreci boyunca denizin altında tutarak özel bir hortum bağlantısıyla bu canlıları deniz suyuyla birlikte deniz araçlarımıza pompalıyoruz.  Sadece krillerin sığabileceği ön ağ sayesinde balıkların ağa yakalanmalarını engelliyoruz. Sonuç olarak kriller deniz suyuyla birlikte canlı bir şekilde botlarımıza vakumlanmış oluyor.  Bu sayede enzimsel çürümeyi engelliyor ve ürünlerimizin temel yapı maddesini koruyan yüksek kalitedeki krilleri işleme sokmuş oluyoruz.


 

Antioksidan sayesinde Doğal Koruma

Euphausia Superba kriller devasa sürüler halinde yaşar ve mikroskopik alglerle beslenirler.  Algler güçlü antioksidan sentezleme yetisine sahip olduklarından krillerdeki omega-3 yağ asitlerini oksidasyona karşı korur.  

 

Neredeyse tüm çevresel kirleticilerden arınmışlık

Güney okyanuslarındaki çevresel kirleticilerin oranı oldukça düşüktür. Küçük krillerin besin zincirinin en altında olması ve doğal ortamlarının temizliği sayesinde aslında deniz yaşamında sıkça rastlanan yoğun kirleticilere maruz kalmazlar.

Son olarak belirtmek isteriz ki Superba krillerinin tüm bileşenleri doğal olarak bu canlıdan elde edilir. Bu bileşenlerin zenginliği sayesinde ürünümüzü yapay olan hiçbir şey ile harmanlamaya  gerek duymayız. Dolayısıyla vücut tarafından kolayca emilip kısa sürede fayda sağlama özelliği taşıyan bir ürün üretmiş oluyoruz.

Etiketler: Kril Yağını Doğal ve Temiz Kılan Nedir?
Kasım 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR